CIRCUITO REGATAS DE ALTURA

ANUNCI DE REGATA – I REGATA ANAM-RCMB PER LA MARATÓ DE TV3

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ A LA Iª EDICIÓ DE LA REGATA  ANAM-RCMB PER LA MARATÓ DE TV3

L’Associació de Navegants d’Altura Mediterrània ANAM junt amb el Reial Club Marítim de Barcelona han organitzat la I Regata ANAM-RCMB per la Marató de TV3, en col•laboració amb la Federació Catalana de Vela, la RANC, la Federació Catalana de Rem, Salvament Marítim de Barcelona i Guardia Civil del Mar.
La Marató de TV3 és un projecte solidari en el que s’implica, any rere any, tota la societat catalana, per tal d’aconseguir fons econòmics que ajudin a la investigació científica de malalties que encara no tenen una curació definitiva

anam-rcbm-tv3-13
La regata ha agrupat més d’una cinquantena de vaixells, provinents del Reial Club Marítim de Barcelona, del Reial Club Nàutic de Barcelona, del Port Olímpic, del CN El Balís i de molts altres ports de Catalunya, així com 6 bots de rem de mar. El vent ha estat de NW de 25 nusos durant tota la regata, que ha permès una navegació ràpida i activa.
Per primera vegada a Espanya junts en una mateixa competició, navegants i remers han aconseguit traslladar aquesta gran festa de la solidaritat a la costa de Barcelona, recorrent tot el front marítim de la ciutat.
El més ràpid en completar el recorregut de 6 milles nàutiques de la classe Creuer ha estat el SOLETE GESEME, Soto 40, de Jesús Turró del RCNB amb un temps de 44’41’’, que ha comptat amb una tripulació de reconeguts navegants com Luis Martínz Doreste, Guillermo Altadill, Jordi Tusell, entre d’altres. Tomás Molina, meteoròleg de TV3, també ha format part d’aquesta tripulació.

El guanyador en Temps Compensat ha estat FLYER DOS, Firts 45 DK, de Carles Reboll del CMPO. El segon classificat ha estat SOLETE GESEME de Jesús Turró del RCNB. I el tercer classificat AVE PHOENIX, Firts 42, de Joel Brosa del CMPO.

Tot i així, no podem perdre de vista que la victòria més important ha estat la de formar part d’una flota tan important d’embarcacions units per una causa comuna i solidaria.
Després de la competició, s’ha fet l’Entrega de Trofeus i la Barbacoa de Benvinguda al Reial Club Marítim de Barcelona, on s’ha celebrat el gran èxit de participació i de recaptacions.

El proper any se durà a terme la IIª edició de la Regata ANAM-RCMB per a la Marató de TV3 que esperem sigui tan exitosa o més que la d’enguany .

Aquesta Iª Regata ANAM-RCMB per la Marató de TV3, ha recaptat un total de 3001.45€ (tres mil un euros amb quaranta-cinc cèntims), aportacions provinents dels vaixells que han sortit del RC Marítim de Barcelona (1531.45€), de la flota del CM Port Olímpic de Barcelona (450€) i dels vaixells sortits del RC Nàutic de Barcelona (1020€).

L’any que ve més!!


I REGATA ANAM PER LA MARATÓ DE TV3

L’Associació de Navegants d’Altura Mediterrània (ANAM) i el Reial Club Marítim de Barcelona es complauen en anunciar la celebració de la I Regata ANAM-RCMB per la Marató de TV3,en col•laboració amb la Federació Catalana de Vela, la RANC, la Federació Catalana de Rem, Salvament Marítim de Barcelona i Guàrdia Civil del Mar en aigües de Barcelona, el dia 17 de desembre de 2011. .

1.- REGLAMENTS

Es regirà amb els següents reglaments:

 • Reglament de Regates de Vela de la ISAF 2009-2012.
 • Prescripcions de la RFEV.
 • Reglament Tècnic de Creuers de la RFEV.
 • Reglament de Seguretat de la ISAF.
 • Reglament Mesurament RI i CIM.
 • Guia Esportiva de la FCV.
 • Instruccions de Regata.
 • Reglament de Regates de Rem – Rem de Mar – FER.

Penalitzacions a les infraccions de la Part 2 de la RRV, 2 girs complerts (regla 44 RRV).

Penalitzacions per infraccions a regles que no pertanyen a la Part 2, s’aplicaran les regles 105, 106, 107, 108, 109, 111, 112, 115, 116 i 117 del RTC.

En cas de discrepància entre aquest anunci i les Instruccions de Regata, prevalen aquestes últimes.

2.- PUBLICITAT

Els participants podran exhibir publicitat individual classificada com la Categoria C, d’acord amb la reglamentació 20 de la ISAF i les Prescripcions de la RFEV a dita reglamentació.

Es pot exigir als participants l’exhibició de publicitat d’acord amb l’apartat 20.3 (d)(i) de la reglamantació 20 del codi de publicitat de la ISAF.

3.- PARTICIPANTS

Podran participar tots els iots amb Certificat de Mesurament vàlid RI pel 2011. Es contemplaran els grups de classificació en funció de les inscripcions rebudes i la normativa vigent.
També hi haurà una regata de Rem de Mar amb bots de 4x de 2x o de 1x.

4.- PROGRAMA

La descripció de les proves vindrà donada a les Instruccions de Regata.

La senyal d’atenció de la prova serà a les 12h25 del dia 17 de desembre de 2011 pels Creuers RI.

La senyal d’atenció de la prova per el Rem de Mar serà a les 12h00.

Reunió de Patrons y Remers a les 10.00h del 17 de desembre.

5.- INSCRIPCIONS I REGISTRE

Les inscripcions s’hauran de dirigir a l’Associació de Navegants d’Altura Mediterranis (ANAM), per telèfon 932850500, fax 932850030 o e-mail anam@anambcn.org. També es podran dirigir al Reial Club Marítim de Barcelona e-mail creuers@maritimbarcelona.org, online a la web www.maritimbarcelona.org o al RCMB fins el 17 de desembre a les 10h del matí o fax 932215566.

El registre dels participants serà fins les 10h del dia 17 de desmbre de 2011 i caldrà presentar la següent documentació:

Per els Creuers RI

Els drets d’Inscripció són de 60 euros per embarcació, la recaptació es destinarà a la Marató de TV3 i seran abonats en metàl·lic a la secretaria del Reial Club Marítim de Barcelona.

 • Fotocòpia del Certificat de Mesurament vigent.
 • Fotocòpia de les Llicències Federatives del Patró i tots els Tripulants inscrits de l’any en curs.
 • Llista de Tripulants de cada iot participant amb l’adreça i el telèfon.
 • Justificant de pagament dels Drets d’Inscripció.
 • Pòlissa d’Assegurança en vigor del iot que cobreix la responsabilitat civil (danys a terceres persones i béns) per valor de 300.506 euros.

El Comitè Organitzador podrà agrupar els participants en classes d’acord amb la Regla 701.1 del RTC i en funció dels inscrits.

El Comitè Organitzador es reserva el dret d’acceptar una inscripció presentada fora de termini.

Per als bots de Rem de Mar

 • El preu de la inscripció es de 10 € por remer que anirà integrament al fons de la Marató.
 • La modalitat és oberta a 4x, 2x y 1x d’embarcacions de Rem de Mar en categoria Absoluta, poden ésser les tripulacions masculines, femenines o mixtes.
 • El recorregut partirà de la mateixa línia de sortida que serveix per a la regata de vela però a meitat de distància es marcarà una ziaboga de tornada fins a la meta, que s’assenyalarà de acord amb les
  indicacions que donarà el Comitè del RCMB a la reunió de delegats i patrons que tindrà lloc a les 10:15 h hores al saló noble del club.
 • És preceptiva la llicència federativa per a poder participar.
 • Les inscripcions es realitzaran a la recepció del club o per mail a creuers@maritimbarcelona.org amb la indicació de “inscripció marató”.

6.- CLASSIFICACIONS

La classificació serà en temps compensat, aplicant el sistema de temps sobre temps per als creuers RI i d’ordre d’arribada per als Bots de Rem de Mar.

7.- PUNTUACIÓ

S’aplicarà la puntuació Baixa d’acord amb l’Apèndix A4 del RRV.

La classificació final s’obtindrà fent la suma dels punts aconseguits en cada prova. Guanyarà el iot amb menys punts.

8.- PREMIS

Creuers RI: 1r, 2n, 3r Classificats en Temps Compensat i 1r en Tems Real.

Rem de Mar: 1rs de cada categoria 1x – 2x – 4x.

9.- INSTRUCCIONS DE REGATA

Les Instruccions de Regata podran ser retirades a la Secretaria del Reial Club Marítim de Barcelona a partir de les 15h del dia 16 de desembre de 2011, una vegada efectuat el Registre i abonats els drets d’Inscripció.

10.- APEL·LACIONS

Les Resolucions del Comitè de Protestes son apel·lables.

11.- SEGURETAT I MESURAMENT

Podran efectuar-se controls de seguretat i mesurament en qualsevol moment durant la competició.

A efectes de seguretat, la regata es considera de 4ta categoria segons el Reglament de la ISAF.

12.- RESPONSABILITAT

ANAM-RCMB i qualsevol membre de l’organització no es fa responsable dels incidents o accidents que puguin tenir lloc abans, durant o després de cada prova.

Es responsabilitat del patró de cada iot decidir si pren o no la sortida o si continuen la prova.

13.- AMARRAMENTS

Les embarcacions participants tindran amarrament gratuït des del dia 10 al 24 de desembre de 2011, als llocs assignats pel RCMB.

14.- FACULTATS DEL COMITÈ ORGANITZADOR

ANAM i el RCMB es reserven el dret de poder modificar el present Anunci de Regata (R88.2 RRV).

Si creus que al teu vaixell tens espai per algun altre tripulant, pots indicar-nos el nombre de places disponibles. Volem fer aquesta festa extensiva a tots aquells que estiguin sensibilitzats amb els trasplantaments i que tinguin un esperit solidari. Donació per la Marató 10 €.

Si després de la regata et ve de gust compartir una bona estona amb nosaltres et pots unir a la nostra barbacoa. Té un preu de 10 euros per persona Per tal de poder-nos organitzar ens ajudaràs molt si t’apuntes al mateix temps que t’inscrius a la regata però pensa de fer-ho abans del 12 de desembre. Pots retirar els tiquets el mateix dia de la regata.

© DIFUSIÓN NÁUTICA, 2018 - Nota Legal
Powered by Global Net Sports